Finans Af
Salling Bank vil sælge et stort antal nye aktier for at polstre banken og indfri lån.

Banken sælger i alt 786.000 nye aktier til 175 kr. stykket. Til sammenligning eksisterer der i dag 524.000 aktier i banken, der onsdag kostede 371,50 kr. stykket på børsen.

Aktiesalget vil give et bruttoprovenu på 138 mio. kr.

Aktierne udbydes med fortegningsret for eksisterende aktionærer - som hver får mulighed for at købe halvanden aktie for hver aktie, de ejer i forvejen - men den er også garanteret af en gruppe store spillere.

Dels har Spar Vest Fonden og Danske Andelskassers Bank, der til sammen ejer mere end en femtedel af banken, lovet at købe aktier og forsvare deres ejerandel, og dels har Arbejdernes Landsbank lovet at købe alle de nye aktier, der ikke bliver solgt.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display