Jyske Bank: Hovedejer sælger aktier for 1,7 mia
Foto: PR-foto
Finans Af
BRFfonden har solgt aktier i Jyske Bank for 1,67 mia. kr.

Fondens holdingselskab, BRFholding, satte sent tirsdag gang i et salg, som onsdag morgen er gennemført til 352 kr. per aktie, svarende til 5 pct. rabat i forhold til lukkekursen tirsdag på 370,70 kr.

Onsdag åbner Jyske-aktien i kurs 358,10 - eller 3,4 pct. lavere - efter salget.

BRFholding har solgt i alt 4,752 mio. aktier til såkaldt institutionelle investorer, der typisk tæller pensionsselskaber, hedgefonde og storbanker. Den luns svarer til 5,33 pct. af de samlede aktier i Jyske Bank.

Efter salget sidder BRFfonden nu på 18,06 mio. aktier, eller 20,25 pct. af kapitalen. Stemmeretten i banken er dog upåvirket af salget, fordi der er begrænsninger på storaktionærers indflydelse i Jyske Bank.

Ejerskabet på omkring en fjerdedel af Silkeborg-banken fik BRFfonden i forbindelse med fusionen mellem Jyske Bank og BRFkredit i 2014.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display