Jyske Bank regner med at Nordea-domicilet bliver i Sverige
Foto: Ints Kalnins/Scanpix
Finans Af
Gennem et stykke tid har der været rygter om, at Nordea vil flytte sit svenske hovedkvarter til enten Danmark eller Finland. Men hos kollegaen Jyske Bank er der en forventning om, at storbanken bliver i Sverige.

Årsagen til, at Nordea i første omgang skulle flytte det nuværende domicil, skal findes i, at den svenske regering har indført en høj bankafgift i hjemlandet. Den er Nordea ikke synderligt interesseret i, og derfor skal banken have kigget sig om efter andre steder til sit hovedkontor.
 
Men ifølge senioraktieanalytiker Thomas Eskildsen fra Jyske Bank er flytningen af hovedkvarteret blevet mindre sandsynlig, efter at den svenske regering for nylig er kommet med nye udmeldinger om muligt medlemskab af EU's bankunion.

"Vi forventer, at Nordea vil annoncere Sverige som sit fremtidige domicilland," skriver analytikeren fra Jyske Bank i en analyse.

Annonceringen kan indtræffe torsdag 20. juli, hvor Nordea fremlægger halvårsregnskab for 2017.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display