Invitationen er ude: Nu begynder kampen om at børsnotere Nykredit
Nykredits børsnotering rykker tættere på. Nu begynder investeringsbankernes kamp om opgaven.
Foto: Scanpix/Torben Christensen
Finans Af
Børsnoteringen af Danmarks største realkreditinstitut rykker stille og roligt nærmere. Nykredit har nu sendt opgaven med at børsnotere koncernen i udbud. Det oplyser Nykredit.

 "Vi udsendte i slutningen af juni en såkaldt request for proposal til en række banker. De er dermed blevet inviteret til at byde på den opgave, der ligger i at rådgive om og koordinere det finansielle arbejde i forbindelse med en børsnotering. Det er et naturligt skridt i det børsforberedende arbejde," skriver pressechef i Nykredit, Jens Theil, i en mail til Børsen.

Når selskaber af Nykredits størrelse børsnoteres,vælges der typisk først mellem to og fire storbanker som såkaldte Global Coordinators, der styrer hele processen.

Her er der ofte tale om en kombination af internationale og lokale investeringsbanker, som kan sikre, at man når ud til den bredest mulige investorgruppe.

Derefter kommer yderligere en række banker ombord, som kan hjælpe med salget af aktierne.

Vælger vinder efter sommerferien


Hos Nykredit understreger man, at invitationen ikke ændrer på timingen af børsnoteringen, som først blev annonceret i februar 2016. Her meldte Nykredit ud, at man ville være børsklar inden for 24 måneder.

 Siden er der dog opstået øget usikkerhed om, hvornår de nye kapitalkrav fra Basel-komiteen, som kan blive afgørende for Nykredits kapitalbehov, er klar.

Bl.a. derfor har Nykredit antydet, at der næppe kommer en børsnotering i 2017.

Valget af bankerne forventes til gengæld at ske inden for de kommende måneder.

"Det bliver på den anden side af sommerferien. Vi har ikke travlt. Vores hovedejer har bedt os forberede en børsnotering. Det her er et naturligt skridt i den proces. Vores tidligere udmeldinger om timingen af en børsnotering er fortsat gældende," skriver Jens Theil.

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display