Danske Bank sælger over 1100 irske velhavere til finanshus
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Finans Af
Opdateret kl. 12.49 - Danske Bank har frasolgt en større portefølje af kunder i Nordirland til det irske finanshus Davy Group. Det oplyser Davy Group i en meddelelse på sin hjemmeside.

Ifølge meddelelsen er der tale om mere end 1100 kunder, der overføres for et ikke-oplyst beløb. Der skulle være tale om aktiver under forvaltning for omkring 570 mio. euro svarende til over 4 mia. kr.

"Det har været en god del af vores forretning i mange år på grund af den ekspertise og det hårde arbejde, vores ansatte har lagt i at forvalte aktiverne på omkring 570 mio. euro."

"Men efter en strategisk gennemgang fokuseret på fremtidige omkostninger og ændringer i regulativerne er det klart, at den bedste vej frem for vores kunder var at være under et specialiseret firma," skriver direktør for Personal Banking and Small Business i Danske Bank i Nordirland, Richard Caldwell, i meddelelsen.

Ifølge Danske Bank i Nordirland viste den strategiske gennemgang, at det ville kræve store investeringer at leve op til Storbritanniens myndighedskrav. Derfor gav det mere mening at afhænde den 12 mand store afdeling, der håndterede de rigeste kunders investeringer, til Davy.

I forbindelse med salget bliver Davy Group, der er Nordirlands største kapitalforvaltere med aktiver for over 14 mia. euro og 660 ansatte, det sted, Danske Bank-kunder i Irland bliver sendt til, hvis de skal investere for mere end 150.000 pund, 1,3 mio. kr.

"Tilføjelsen af Danske Banks forretning giver os en mulighed for at opbygge nye, langsigtede relationer med en ny gruppe kunder."

"Det understreger også Davys position som den ledende kapitalforvalter i Nordirland og åbner en ny æra af samarbejde mellem to ledende finansselskaber," skriver administrerende direktør for Davy, Stephen Felle, i meddelelsen.

Davy Group er via opkøb og organisk vækst vokset markant de seneste år og arbejder på at gå fra at være en af de største kapitalforvaltere på øen Irland til at blive en stor aktør i hele Storbritannien.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display