Alm Brand sælger ejendom på fornem adresse: Prisen runder en halv milliard
Bygningen modsat rådhuset på Rådhuspladsen, som bl.a. huser Klasselotteriet, er i dag gemt væk bag byggeriet af den nye metro.
Foto: Scanpix/Torben Huss
Finans Af
Det er den dyreste adresse i Matador, men hvad koster 14.000 kvadratmeter på Rådhuspladsen egentlig?

 Godt en halv milliard - i hvert fald hvis man ser på en helt ny handel, hvor Alm. Brand har solgt Rådhuspladsen 4 til en fond under den britiske finanskæmpe Standard Life. 

"Salget sker på baggrund af meget gunstige markedsforhold for erhvervsejendomme i København. Overskuddet fra salget går udelukkende til Alm. Brand Liv & Pensions kunder og påvirker således ikke resultatet i Alm. Brand A/S," siger koncerndirektør i Alm. Brand, Kim Bai Wadstrøm.

Salgsprisen er 590 mio. kr., hvilket giver en gevinst til Alm. Brand Pension på godt 200 mio. kr.

Køber: Metro giver stort potentiale


Ejendommen ligger modsat rådhuset ud til den del af pladsen, hvor der i dag er metrobyggeri.

"Vi er glade for handlen. Ejendommen har en unik beliggenhed og et stort potentiale, som for alvor vil folde sig ud, når metrostationen på Rådhuspladsen åbner," siger Jesper Damborg, partner i Capital Investment, som har hjulpet Standard Life i handlen.

De vil nu foretage en større renovering af ejendommen.

"Vi ønsker at styrke ejendommens udtryk ud mod Rådhuspladsen. Men det er endnu for tidligt at sige mere om vores helt konkrete planer med investeringen. Vi skal først have en dialog med de nuværende lejere om fremtiden," siger Jesper Damborg.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerDet skal dit tv kunne i 2018

Sponsoreret af
Samsung
Cxense Display