Brasiliens finansmarkeder er i frit fald på politisk uro
Rio, Brasilien.
Foto: Kai Pfaffenbach/Scanpix
Finans Af
De brasilianske aktier og landets valuta er under stærkt pres torsdag, hvor der er rygter om, at præsident Michel Temer har medvirket til korruption.

Det brasilianske aktiemarked faldt med 10 pct. fra åbningen torsdag, og markedet blev suspenderet i 30 minutter, men er efterfølgende åbnet og ligger torsdag eftermiddag 8,5 pct. lavere. Samtidig er den brasilianske real blevet svækket 8 pct. over for dollar.

- Det her kan blive grimt. Hvis Temers tid som præsident er forbi, vil den bedste udvej for markedet være, at der lynhurtigt bliver udpeget en ny chef. Derimod vil et nyvalg skabe kaos og kunne risikere at sende aktierne ned med 50 pct., siger Per Hammarlund, der er strateg i Handelsbanken, til Bloomberg News.

Ifølge AFP mødtes den brasilianske præsident i marts med Joesley Batista, der er chef for landets største slagterivirksomhed, JBS.

Joesley Batista lavede en lydoptagelse af mødet, og her fortalte han Michel Temer, at han betalte penge til den tidligere formand for parlamentet Eduardo Cunha, som er dømt for korruption. Præsidenten skulle i den forbindelse have opfordret slagterichefen til at fortsætte med den procedure.

Cunha afsoner en fængselsstraf for at have taget imod mange millioner dollar i bestikkelse fra Brasiliens oliegigant Petrobras, og selv om Michel Temer har afvist historien om mødet med slagterichefen, så har det skabt stor kritik i Brasilien i både parlamentet og befolkningen.

Ifølge AFP har det længe været kendt, at Temer har været mistænkt for at have modtaget store beløb i bestikkelse.

Det er kun et år siden, at senatet fjernede den tidligere præsident Dilma Rousseff. Hun var under beskyldning for at have pyntet på statsbudgettet.

/ritzau/FINANS
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display