ATP-topchef: Vi skal have mere aktivt ejerskab i Danmark
Chrstian Hyldahl, topchef i ATP.
Foto: Scanpix
Finans Af
Hos Danmarks største institutionelle investor, ATP, bestræber man sig på mere aktivt ejerskab for at øge afkastet til investorerne i danske børsnoterede virksomheder.

Det skriver Berlingske Business.

Topchef i ATP Christian Hyldahl fortalte ved en konference om virksomheders og investorers samfundsansvar mandag, at hvis ændringer ikke træder i kraft i virksomhederne efter dialog, "så må man blive mere skinger".

ATP fik sådan en tone for en måned siden, da storinvestoren overraskende og til stor irritation stemte imod Carlsbergs lukrative lønpakke ved bryggeriets ordinære generalforsamling.

- Vi prioriterer danske virksomheder højt, og vi er blevet bedre til aktivt ejerskab. Men det er også noget, vi samtidig kan blive bedre til, og også noget vi stepper op på. Aktivt ejerskab er det nye sort. Selvfølgelig har vi et samfundsansvar, men vi ser det først og fremmest som vigtigt, fordi det er med til at forbedre vores afkast, siger Christian Hyldahl til Berlingske Business.

Ud over en plads bag højbordet i ATP sidder Christian Hyldahl også i Komiteen for god Selskabsledelse, som er kommet med nye retningslinjer for aktivt ejerskab over for investorer.

Retningslinjerne er blevet til efter britisk forbillede, hvor den såkaldte UK Stewardship Code i 2010 krævede svar fra investorerne om deres aktive ejerskab. Christian Hyldahl håber, at en lignende model kan indføres i Danmark.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung
Cxense Display