Alm. Brand sløjfer udskældt gebyr i angreb på storbanker
Foto: Torkil Adsersen / Scanpix
Forsikring & Pension Af
Finanskoncernen Alm. Brand lægger med et nyt gebyrstop pres på Danske Bank, Nordea og resten af den danske investeringsbranche.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Som den første bank herhjemme har Alm. Brand valgt at droppe det omdiskuterede rådgivningsgebyr formidlingsprovision. Gebyret er blevet kritiseret for at være en gratis indtjeningsmaskine for bankerne.

"Der er ingen tvivl om, at dette er en løsning, der går ud over vores indtjening på den korte bane," siger Jacques Skovgaard, investeringsdirektør i Alm. Brand, til Finans.

"Til gengæld tror jeg, at det kan trække nye kunder til, så vi med tiden kan tjene flere penge på at levere en mere transparent og billigere løsning," siger han.

Med den nye gebyrmodel vil Alm. Brand gøre det muligt for gør-det-selv-investorerne at spare op i alle koncernens investeringsfonde uden at være tvunget til at betale for en rådgivning, som de ikke ønsker.

Det står i kontrast til de store banker, der tager formidlingsprovision på fonde, selv om kunden ikke får nogen rådgivning for pengene.

Alm. Brand har endnu ikke offentliggjort de nye priser, men for en kunde med én mio. kr. på investeringskontoen vil der være flere tusinde kr. at spare om året.

Seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk Troels Holmberg mener, at det er på høje tid, at der er aktører i markedet, som gør op med formidlingsprovision.

"Det er glædeligt, hvis Alm. Brand nu går en anden vej, og det udstiller gebyrskruen i de store banker og investeringsforeninger. Det er stærkt problematisk, hvis de stadig ikke vil tilbyde almindelige kunder at købe fonde uden formidlingsprovision," siger Troels Holmberg.

Udmeldingen fra Alm. Brand er en reaktion på EU's nye Mifid II-regler.

De skal blandt andet sikre, at alle bankernes og investeringsforeningernes gebyrer bliver synlige og værdiskabende for kunderne.

Ifølge analysehuset Morningstar betalte privatkunderne i 2016 rekordhøje ti mia. kr. i samlede løbende omkostninger for investeringsfondene.

/ritzau/

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler