Banker sender rekordstort beløb videre til aktionærer
Foto: Scanpix/Bax Lindhardt
Finans Af
Det er slet ikke nogen dårlige idé at eje danske bankaktier for tiden.

Kurserne er for de fleste bankers vedkommende steget med mere end 20 procent over det seneste år, og udbytterne er rekordhøje.

Jyllands-Posten har kigget på landets 10 største banker og er nået frem til, at de sammenlagt udbetaler 27,5 milliarder kroner til aktionærerne i år.

Det er det højeste samlede udbytte nogensinde og sker ganske vist på baggrund af pæne 2016-regnskaber.

Alligevel er Jesper Berg, der er direktør for Finanstilsynet, bekymret for bankernes iver for at tømme kassebeholdningen over i aktionærernes lommer.

"Vi er bekymrede for, at det ikke er en holdbar situation. Aktionærernes forventninger til udbytter skal være lavere," siger han til avisen.

Også Forbrugerrådet Tænk er skeptisk over, at aktionærerne forgyldes, mens kunderne oplever flere gebyrer og højere bidragssatser på boliglån.

Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, forsvarer dog de høje udbytter.

"Aktionærerne skal jo have et afkast for at stille kapital til rådighed for os. Hvis vi ikke leverer et fornuftigt afkast, sælger de aktierne og investerer i noget andet," siger han.

/ritzau/

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display