Wells Fargo kradser flere millioner ind fra topchef efter skandale
Foto: Rick Wilking/Scanpix
Finans Af
Den amerikanske storbank Wells Fargo kradser nu yderligere 75 mio. dollar ind fra sin tidligere topchef og en anden tidligere leder i banken som konsekvens af sidste års skandalesag.

Det skriver CNN Money.

Den tidligere topchef John Stumpf blev hældt ud af Wells Fargo i oktober sidste år, efter at det var kommet frem, at banken i årevis forsøgte at opnå meget aggressive salgsmål ved at åbne op mod 2 mio. konti til intetanende kunder, som intet behov havde for de dyre konti og produkter.

Efter en lang intern undersøgelse har Wells Fargo mandag besluttet at tage 28 mio. dollar - eller 244 mio. kr. - i løn tilbage fra John Stumpf, mens en anden tidligere højtstående medarbejder - Carrie Tolstedt - skal aflevere 47 mio. dollar, svarende til 409,6 mio. kr., tilbage.

Samlet set skal de tidligere ansvarlige i Wells Fargo ifølge CNN Money betale 180 mio. dollar tilbage som konsekvens af sagen.

Wells Fargo indgik i marts et forlig med nogle af de kunder, der blev ramt af skandalen, hvor banken betalte 110 mio. dollar i erstatning og kompensation. Samtidig rasler nogle af de store aktionærrådgivningsfirmaer alvorligt med sablen over for bestyrelsen i banken, som de opfordrer til at skifte ud.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display