Wells Fargo kradser flere millioner ind fra topchef efter skandale
Foto: Rick Wilking/Scanpix
Finans Af
Den amerikanske storbank Wells Fargo kradser nu yderligere 75 mio. dollar ind fra sin tidligere topchef og en anden tidligere leder i banken som konsekvens af sidste års skandalesag.

Det skriver CNN Money.

Den tidligere topchef John Stumpf blev hældt ud af Wells Fargo i oktober sidste år, efter at det var kommet frem, at banken i årevis forsøgte at opnå meget aggressive salgsmål ved at åbne op mod 2 mio. konti til intetanende kunder, som intet behov havde for de dyre konti og produkter.

Efter en lang intern undersøgelse har Wells Fargo mandag besluttet at tage 28 mio. dollar - eller 244 mio. kr. - i løn tilbage fra John Stumpf, mens en anden tidligere højtstående medarbejder - Carrie Tolstedt - skal aflevere 47 mio. dollar, svarende til 409,6 mio. kr., tilbage.

Samlet set skal de tidligere ansvarlige i Wells Fargo ifølge CNN Money betale 180 mio. dollar tilbage som konsekvens af sagen.

Wells Fargo indgik i marts et forlig med nogle af de kunder, der blev ramt af skandalen, hvor banken betalte 110 mio. dollar i erstatning og kompensation. Samtidig rasler nogle af de store aktionærrådgivningsfirmaer alvorligt med sablen over for bestyrelsen i banken, som de opfordrer til at skifte ud.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler