Coop Bank bløder - tabte 50 mio sidste år
Coop Banks topchef, Allan Nørholm, må igen præsentere et millionunderskud.
Foto: PR-foto
Finans Af
Coop bank tabte 50,9 mio. kr. sidste år før skat. Dermed er resultatet kun forbedret en smule siden 2015, hvor underskuddet lød på 67,2 mio. kr.

Det fremgår af det netop offentliggjorte årsregnskab for 2016.

Toplinjen er ellers steget markant siden 2015. Nettorente- og gebyrindtægterne stiger 74 pct. til 40 mio. kr.

Det er dog ikke i nærheden af at dække udgifterne. Alene omkostninger til personale og administration var på 72 mio. kr. i 2016. Dertil kommer kommer nedskrivninger på godt 6 mio. kr.

Underskuddet ender efter skat på 39.7 mio. kr. Det giver en negativ egenkapitalforrentning på 26,4 pct.

Flere kunder

Antallet af kunder i Coop Bank voksede i 2016 med 37 pct. til 80.000 kunder. Udlånet har passeret 0,5 mia. kr., mens indlånet nræmer sig 1 mia. kr.

"Kundetilgangen er tilfredsstillende og vidner om, at banken har den forventede relevans for medlemmerne," skriver Coop Bank i regnskabet.

Forventer kun lidt bedre 2017


Der er heller ikke udsigt til overskud i Coop Bank i 2017, lyder meldingen i årsrapporten.

"Ledelsen forventer, at banken i 2017 vil fortsætte med en høj kundetilgang samt vækst i udlån og kreditgivning. Bankens investering i opbygning af kundebasen og udlånet fortsætter således i 2017, og banken forventer et resultat efter skat, der er lidt bedre, men dog i samme niveau som 2016," skriver banken.

Som i tidligere år er der i 2017 allerede besluttet en kapitaludvidelse. Coop-koncernen forventes at tilføre 50 mio. kr. i løbet af april.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung
Cxense Display