Medie: Nordea frifindes i sag om Panama-papirer
Casper von Koskull topchef i Nordea kom under voldsom beskydning i sagen om bankens involvering i skatte unddragelse i Panama.
Foto: PR-foto
Nordea slipper for at betale bøde for bankens rolle i sagen om de såkaldte Panama-papirer og brugen af offshore-selskaber på vegne af velhaverkunder i skattely.

Det svenske medie Dagens Industri skriver, at Finansinspektionen, der svarer til det danske Finanstilsyn, har afsluttet undersøgelsen af Nordeas rolle i Panama-sagen og konklusionen er, at der ikke bliver tale om bøder, ligesom Nordea slipper for en advarsel.

 Det har tidligere været fremme at, Nordea risikerede en bøde på helt op til 1 mia. euro, eller godt 7,4 mia. kr., som en konsekvens af Panama-afsløringerne, der er baseret på lækkede dokumenter fra Panama-advokatfirmaet Mossack Fonseca.

"Der bliver ingen sanktion, men i stedet er sagen er afsluttet," siger Victoria Ericsson, pressesekretær for Finansinspektionen til Dagens Industri.

Også den svenske Handelsbanken frifindes.

"Det er vigtigt at understrege, at Handelsbanken i almindelighed ikke har været involveret i nogen såkaldte Panama-skandaler. Vi er nævnt et par steder i de millioner af dokumenter, der blev lækket til medierne sidste forår, men der betyder ikke, som Finansinspektionen nu bekræfter, at Handelsbanken har været involveret i noget, der er tvivlsomt," siger Handelsbankens pressechef Johan Wallqvist i en skriftlig erklæring.

I de lækkede dokumenter blev Nordea nævnt flere gange, hvilket førte til en undersøgelse af bankes rolle i sagen om skatteunddragelse, som også omfattede flere andre bankers rolle i sagen.

Undersøgelserne om bankerne SEB og Swedbank er endnu ikke afsluttede, skriver Dagens Industri.

Tidligere i denne uge afsluttede også Finanstilsynet i Danmark sin undersøgelse af bankernes rolle i Panama-papirerne, og kulegravningen viste ikke nye lovbrud.

"Det samlede indtryk er, at antallet af kunder med bankforretninger, der kan anvendes som led i skatteunddragelse er faldet over den 10-års periode, som undersøgelsen vedrører," skriver Finanstilsynet i sin redegørelse.

Opdateres

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display