Shoppeture i udlandet er blevet dyrere med nyt gebyrhop
Foto: Scanpix
Finans Af
Danskere skal nu hive flere penge op af lommen, når de svinger deres kort i udlandet. Det skriver erhvervsmediet InsideBusiness.

Danske Bank og Jyske Bank er blandt de banker, som i 2017 har skruet det faste såkaldte valutatillæg på dankortbetalinger i udlandet op med et halvt procentpoint.

Fra 1 pct. til 1,5 pct. for brug af kort i Europa, og 1,5 pct. til 2 pct. i resten af verden.

Det betyder, at banken tager flere penge for at omregne et udenlandsk køb til danske kr. ved brug af VisaDankort eller MasterCard.

Hvis man shopper i udlandet, får man på den måde en dårligere vekselkurs og kan på den måde blive overrasket over, at ens køb bliver dyrere end først beregnet, når man kigger på sit kontoudtog.

Ifølge InsideBusiness hæver bankerne gebyrerne for at kompensere for de tabte indtægter, de har på grund af negative renter.

Jyske Bank forsvarer da også stigningen med, at banken har mistet indtægter andetsteds.

"I en tid, hvor vi taber penge på at have penge stående, så må vi jo finde indtjeningsmuligheder andre steder," siger Katrine Bak Primdahl, ansvarlig for kort og betalinger i Jyske Bank til erhvervsmediet.

Med stigningerne ligger Jyske Bank og Danske Bank sig i front, hvad angår valutatillæg.

Deres gebyrer er nu højere, end gebyrerne er det i eksempelvis Sydbank, Nykredit Bank og Nordea, som ligger på 1 pct. i Europa og 1,5 pct. i resten af verden.

InsideBuiness kommer med følgende regneeksempel på, hvad gebyrerne i Danske Bank og Jyske Bank betyder:

"Hvis en dansker køber en Hermès-taske til 20.000 kr. i Frankrig med sit dankort, strømmer der nu 300 kr. ind hos banken i Danmark, hvilket svarer til 1,5 pct. af beløbet." 

"Købes tasken i USA, er bankens fortjeneste 400 kr. – eller 2 pct."

/ritzau/

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerHvorfor tager Peter Sand en Mini MBA?

Sponsoreret af
Aros Business Academy
Cxense Display