Bank of Japan fastholder pengepolitik og øger vækstudsigter
Foto: Scanpix
Finans Af
Den japanske centralbank, Bank of Japan, fastholdt pengepolitikken uændret, og også inflationsprognosen var stort set uændret på det pengepolitiske møde tirsdag. Men vækstudsigterne øges ligesom inflationsprognosen får et hak op.

Bank of Japan vil dermed fortsætte med at købe obligationer og andre værdipapirer i samme tempo som hidtil og samtidig holde de toneangivende renter uændret på henholdsvis -0,1 pct. og 0 pct., hvilket var ventet af samtlige økonomer i en Bloomberg prognose.

Centralbanken øgede estimatet for den økonomiske vækst til 1,4 pct. i 2016 og 1,5 pct. i år fra henholdsvis 1,0 pct. og 1,3 pct.

Inflationen ventes at blive på -0,2 pct. sidste år, mens den i år estimers til 1,5 pct.

Guvernør Haruhiko Kuroda og hans bestyrelse ønsker at vente på at se virkningerne af det nylige svækkelse af yen og effekten af den nye amerikanske præsident Donald Trumps administration.

"Bank of Japan ser nedadrettede risici, såsom politiske risici i USA og Europa. Der vil sandsynligvis ikke være nogen ekstra lempelser i nogen tid, medmindre de politiske risici og finansielle risici bliver til virkelighed og fører til en hurtig styrkele af yen." Takeda sagde, at revisionerne af BNP afspejler ændringer i den måde regeringen beregner dataene.

Takket være den svagere yen og højere oliepriser, har Japans kerneinflationsindeks nærmet sig nul. Alligevel ser de fleste økonomer centralbankens prognoser som for optimistiske. Næsten ingen af de adspurgte økonomer mener, at Bank of Japan vil nå målet på 2 pct.s inflation så hurtigt, som banken hævder.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display