Nykredit kritiseres for skiftende forklaringer af gebyrhop
Foto: Sara Gangsted/Scanpix
Finans Af
Nykredit har ifølge kritikere gentagne gange begrundet omstridte prisstigninger på boliglån, der trådte i kraft i sommer, med nye kapitaltrav. Nu understreger banken, at stigningerne ikke skyldes de Basel IV-krav, der netop er blevet udskudt.

Det skriver Berlingske Business.

I februar 2016 meldte Nykredit ud, at banken ville øge bidragssatserne, det vil sige gebyrerne på boliglån. Foreningen Fair Bidragssats kritiserer Nykredit for dengang at forklare det med fremtidige, ukendte krav - og nu begrunde det med allerede vedtagne krav.

"Det lyder som en lodret løgn og en kovending. Det er i hvert fald det modsatte af, hvad der blev sagt i foråret 2016," udtaler Chresten Ibsen, der er stifter og bestyrelsesmedlem i Fair Bidragsstats, til Berlingske Business.

Kritikken fra Chresten Ibsen kommer som reaktion på en udtalelse fra Nykredits direktør Dan Kristensen i tirsdagens Berlingske Business. Her afviser Dan Kristensen, at bidragsforhøjelsen i 2016 byggede på Basel-komitéens nuværende arbejde, men derimod på kendte, vedtagne krav.

/ritzau/FINANSVil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display