Medie: Totalkredit-bankers alternativer kun en fordel for gode kunder
Det kan i mange tilfælde slet ikke betale sig for kunder i Totalkredits partnerbanker at gøre brug af bankernes alternativer til Totalkredit-lån.
Foto: Scanpix
Finans Af
Fra juli stiger bidragssatserne for over 400.000 kunder i Nykredits datterselskab Totalkredit. For at forhindre en kundeflugt har en række af partnerbankerne i Totalkredit i de seneste uger givet kunder mulighed for at omlægge de yderste 60-80 pct. af realkreditlånet til et prioritetslån i banken. 

 Men for mange hænger regnestykket ikke sammen, viser beregninger som bankportalen Mybanker har lavet for Finanswatch.

"Det er ikke givet, at man spare noget ved at omlægge. I de fleste tilfælde skal man være en af bankens rigtig gode kunder, der får den lavest mulige rente, før end en sådan omlægning kan betale sig," siger John Norden, der er partner og adm. direktør i Mybanker.dk til Finanswatch. 

Mybanker har foretaget beregningerne på baggrund af oplysninger fra Spar Nord Bank og Sydbank. Typisk giver det kun en besparelse, hvis banken giver kunden sin laveste rentesats og Totalkredit samtidig sænker bidragssatsen for den resterende del af realkreditlån. 

Hvad mener du - deltag i debatten

Børsen vil rigtig gerne vide, hvad du mener om denne historie. Bidrag gerne med holdninger, gode ideer og konstruktive indspark. Vi ønsker en god og saglig debat. Du kan læse om vores debatregler her.

Med venlig hilsen
Thomas Bernt Henriksen, debatredaktør

Kun for Premium-kunder

NYHEDSBREV FRA BØRSEN FINANS

Børsen Finans udsender to daglige nyhedsbreve morgen og eftermiddag.
Tilmeld dig her.