Højtprofileret chefstrateg skifter Danske Bank ud med landbrug
Frank Øland bliver ny cheføkonom i Landbrug og Fødevarer
Foto: PR-foto
Finans Af
Danske Bank mister en af sine mest eksponerede eksperter, når chefstrateg Frank Øland 1. maj skifter finansmarkedet ud med landbruget. Han skal i stedet være cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

Frank Øland har gennem de senere år været en af Dansk Banks mest citerede talspersoner i medierne, når han som chefstrateg i bankens afdeling for velhavende kunder, private banking, har udlagt teksten for, hvad der er op og ned på de omskiftelige finansmarkeder.

"Jeg vil gerne prøve at arbejde i en interesseorganisation. Jeg synes, at det er en unik mulighed for at gøre en forskel for en hjørnesten i dansk økonomi," siger Frank Øland om sit skifte væk fra den finansielle sektor.

I Landbrug & Fødevarer kommer han til at lede en afdeling, der bl.a. laver analyser for både interne og eksterne kunder.

"Landbruget og hele fødevareklyngen er et vigtigt eksporterhverv og et område, hvor Danmark altid har stået stærkt og har et kæmpe potentiale. Fødevareklyngen står for omkring en fjerdedel af Danmarks vareeksport," lyder det fra den nyslåede cheføkonom.

Erfaring fra Europa


43-årige Frank Øland er uddannet økonom og har været i Danske Bank-koncernen siden 2007. De seneste to år har han haft posten som chefstrateg, men tidligere var han Europa-analytiker i Danske Markets, hvor han bl.a. fulgte udviklingen i den europæiske gældskrise tæt.

Inden han blev trukket ind i finanssektoren, var han ni år i Nationalbanken, hvoraf han de sidste tre var udstationeret i EU-Kommissionen.

Danske Bank har endnu ikke fundet Frank Ølands afløser.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display