Nykredit vil lægge tal bag hævede bidragssatser frem for Folketinget
Koncernchef Michael Rasmussen
Foto: Scanpix
Opdateret 7.58

Nykredit inviterer Folketingets Erhvervsudvalg til gennemgang af bankens kapitalbehov.

Nykredit inviterer Folketingets Erhvervsudvalg til møde fredag den 4. marts. Formålet er at orientere udvalget om baggrunden for den kommende børsnotering af Nykredit og bidragsstigningerne.

"Vi kan forstå, Folketingets erhvervsudvalg efterspørger en grundig gennemgang af vores kapitalbehov. Det giver vi dem selvfølgelig gerne – de skal være meget velkomne," siger Nykredits koncernchef Michael Rasmussen.

"De omfattende kapitalkrav vil selv i en minimumsversion udfordre os væsentligt. Vores vurdering er lige nu, at vi skal ud og finde omkring 25 milliarder kroner ekstra. Det vil også betyde markant højere bidragsstigninger, end dem vi annoncerede forrige måned," uddyber han. 

"Alternativet er at børsnotere Nykredit og gennemføre en bidragsstigning, der ikke er nær så høj, som den ellers ville have været. Tallene bag disse overvejelser fremlægger vi gerne for erhvervsudvalget," siger Michael Rasmussen.

Erhvervsudvalget er inviteret til klokken 9.00, og fordi der vil blive gennemgået fortrolige og forretningsfølsomme oplysninger, vil mødet foregå bag lukkede døre. 

Flere og flere utilfredse kunder


Indkaldelsen kommer, efter Nykredit har varslet store prisstigninger på boliglån for omkring en halv million danskere og ovenpå flere uger med kritik fra en stor gruppe utilfredse kunder. Facebookgruppen "Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit", som blev oprettet for lidt over en uge siden, har allerede rundet 23.500 medlemmer. 

På Christiansborg er det et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, som opfordrer Michael Rasmussen til at fremlægge al dokumentation for beslutningen om at hæve bidragssatserne for kunderne.

Koncernchef Michael Rasmussen understreger, at alle, der vil kigge i tallene, er velkomne:

"Enhver offentlig myndighed, der ønsker at gennemgå vores tal og begrundelse, skal være velkomne. Vi har allerede haft besøg i foråret sidste år af Finanstilsynet, der i den forbindelse konkluderede, at vi har brug for ekstra kapital. Tilsynet konkluderede også, at det i den forbindelse er en udfordring, at vi ikke er børsnoteret," siger han.

________________________________________________________________________________________________________



________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler



Cxense Display