Finansiel Stabilitet i stort frasalg
Finansiel Stabilitet har nu fundet en køber til selskabets store beholdning af pantebreve.
Foto: Scanpix
Finans Af
Statens selskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, har fundet en køber til 6000 pantebreve med en samlet restgæld på ca. 2,2 mia. kr.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse. 

"Finansiel Stabilitet har indgået en aftale med Pensam Liv Forsikringsaktieselskab og Halkin Credit Management A/S om salg af koncernens pantebrevsaktivitet," fremgår det.

De mange pantebreve stammer blandt andet fra den krakkede Gudme Raaschou Bank og en række andre konkursramte banker.

"Vi har mødt stor interesse for pantebrevsaktiviteten og er glade for at have indgået en aftale med Pensam og Halkin, som også omfatter de medarbejdere hos Finansiel Stabilitet, der er beskæftiget inden for forretningsområdet. Med aftalen er Finansiel Stabilitet også kommet væsentligt længere med afviklingen af de aktiviteter, som er overtaget fra nødlidende banker," udtaler Niels Olsen, koncerndirektør for Finansiel Stabilitet.

Salgsprocessen blev indledt i april i år, og ventes afsluttet i løbet af 4. kvartal i år såfremt konkurrencemyndighederne godkender handlen.

"Vi er glade for aftalen. Vi bidrager til at feje op efter finanskrisen og kan samtidig opnå gode afkast til glæde for vores pensionskunder," udtaler Pensams investeringsdirektør Benny Buchard-Andersen

Den daglige administration af Pensams pantebrevsportefølje varetages af Halkin Credit Management A/S. Handlen betyder, at 20 medarbejdere skifter arbejdsplads fra Finansiel Stabilitet til Halkin Credit Management A/S.


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display