Ny bankdirektør i Coop: Vi har heldigvis ikke griske aktionærer
Coops bank skal åbne i løbet af efteråret
Foto: Scanpix
Coops nye bank behøver ikke være en guldgrube, siger den ene af bankens direktører i et interview.

Dagligvaregiganten Coop er lige nu i gang med at forberede lanceringen af en ny dansk bank. I begyndelsen af maj kom banklicensen på plads, og dermed blev endnu en sten ryddet af vejen for lanceringen, der er planlagt til at finde sted i efteråret.

Direktionen i banken er på plads og bliver på to medlemmer. Adm. direktør er den tidligere Sydbank-direktør Allan Nørholm, og han får følgeskab af Charlotte Skovgaard.

I Nyhedsbrevet Finans fra fagforbundet Finansforbundet løfter hun for første gang i medierne sløret for, hvordan hun ser fremtiden for banken.

"Vi kræver ikke høje afkast, det skal ikke være en guldgrube. Det er centralt, at vi kan give kunderne nogle gode renter, og vi har heldigvis ikke griske aktionærer, der puster os i nakken. Men det skal hænge sammen økonomisk," siger Charlotte Skovgaard til Nyhedsbrevet Finans.

Hentet hos revisionsselskab


Charlotte Skovgaard er hentet til jobbet fra revisionsfirmaet KPMG. Her sad hun med i en konsulentgruppe, der var med til at vurdere Coops muligheder for at starte en ny bank.

"Det er en luksus og en fantastisk mulighed at være med til at etablere en ny bank helt fra bunden af," siger hun til Nyhedsbrevet Finans.

Hendes ansvar bliver kundeservice, IT- og forretningsudvikling samt salg og marketing. Medarbejderantallet i banken er nu oppe på 18.

Coops bestyrelsesformand, Lasse Bolander, har tidligere til Børsen Finans forklaret, at man i første omgang har brug for 40 medarbejdere.

Ingen guldgrube

Ligesom andre ledende medarbejdere i Coop Bank og Coops bestyrelse er Charlotte Skovgaard forsigtig i sine udmeldninger omkring forventninger til antallet af kunder og størrelsen af bankens overskud.

Som tidligere udmeldt regner banken med at få omkring 230.000 kunder på ti år, og den er indstillet på at køre med underskud de første år.

"Vi satser på, at 18 procent af vores nuværende 1,3 millioner Coopplus-medlemmer vil have et bankprodukt i løbet af de kommende 10 år," siger hun til Nyhedsbrevet Finans.

Læs interviewet i Nyhedsbrevet Finans her________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung
Cxense Display