Danske Bank overrasker positivt - lander overskud på 8,6 mia kr
Foto: PR
Finans Af
Danske Bank kom ud af 2012 med et overskud før skat på 8,6 mia. kr. Og dermed er resultatet en anelse bedre end analytikerne havde ventet.

Ifølge en rundspørge foretaget blandt analytikerne af SME Direkt for Ritzau var det ventet, at resultatet ville lande på 8,2 mia. kr.

Danske Banks ordførende direktør Eivind Kolding udtaler i regnskabsmeddelelsen;

"Det er det bedste resultat siden 2007 og klart et skridt i den rigtige retning. De indtjeningstiltag, vi har taget initiativ til, begynder at slå igennem. Det har sammen med forbedrede forhold på kapitalmarkederne og et stærkt fokus på omkostningerne betydet fremgang i 2012. Vi er i fuld gang med at implementere vores nye strategi, der skal sikre, at vi når vores mål i 2015."

Efter skat blev resultatet 4,7 mia. kr. og steg 3,0 mia. kr. i forhold til 2011. Med til at trække i den rigtige retning er, at det går det nu ser ud til at gå den rigtige vej med bankens nedskrivninger.

"Nedskrivninger på udlån var 5 pct. lavere end i 2011 og har været faldende hvert kvartal siden 4. kvartal 2011. Faldet skyldes hovedsageligt lavere nedskrivninger i Danmark, Nordirland og Irland," står der i regnskabsmeddelelsen.

Samlet har banken nedskrevet 12,5 mia. på sine udlån i 2012. I 2011 blev der nedskrevet for 13,2 mia. kr.

Forbedret lønsomhed


En reduktion af medarbejderne har samtidig været med til at bringe lønsomheden op.

"En række initiativer til forbedring af lønsomheden har mere end opvejet effekten af faldende og lave renter. Koncernens underliggende omkostninger var på niveau med 2011, delvist som følge af reduktion af antallet af medarbejdere med 1.000, svarende til 5 pct.," står der i regnskabet.

Storbankens overskud før nedskrivninger på udlån steg til 21,1 mia. kr. mod 17,4 mia. i 2011.

I regnskabsmeddelelsen løftes sløret for forventningerne til 2013. Her regner banken med et resultatet efter skat på 7,5-10,0 mia. kr., svarende til en egenkapitalforrentning efter skat på 5,5-7,0 pct.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung
Cxense Display