Spar Nord vil ændre produktpaletten
Foto: Spar Nord Bank
Finans Af
Produktpaletten skal udvides og optimisme i økonomien skal få faldet i udlånet til at vende.

Det er nogle af de løsninger, Spar Bank Nord ser som løsning på bankens udlånsproblemer.

"Vi havde ikke budgetteret med en tilbagegang i det omfang, vi ser. Vi havde regnet med et nogenlunde uændret udlåningsniveau i 2012. Vi tror derfor, at det bliver meget vanskeligt at øge vores udlån med 2,3 mia. kr. med den tendens, vi ser hos både forbrugeren og virksomhederne," siger adm. direktør Lasse Nyby til Børsen Finans.

Han mener, at forbrugerne er blevet mere påpasselige med at bruge penge, og virksomhederne vil ikke investere.

"Så jeg tror, at vi vil se et nogenlunde uændret udlån resten af året," siger Lasse Nyby.

Flere løsninger på udlån

Et fald i udlån på bankaktiviteterne i størrelsesordenen 12 pct. er ikke tilfredsstillende for den administrerende direktør. Der er flere ting, banken kan gøre, og de er godt i gang, fortæller han.

"Vi vil fortsætte med at være aktive overfor nye kunder, så den dag optimismen kommer tilbage, så har vi jo i hvert fald nogle flere kunder, der efterspørger vores produkter. Vi har lavet mere end 1000 aktiviteter for nye og eksisterende kunder i år, og det har givet 6200 nye kunder," siger Lasse Nyby.

De mange nye kunder kommer fra aktiviteter i flere nye filialer, og det er her, tæt på kunden, at direktøren mener, væksten vil komme. Han er overbevist om, at de historiske nedskrivninger på 327 mio. kr. var en engangsforestilling. Han kigger nu fremad.

"Produktpaletten skal justeres. Her vil vi på banen med nogle alternative produkter, som går andre steder hen i dag. Det kan både være ved forbrugslån og på realkreditsiden," siger Lasse Nyby.

Han vil dog ikke komme med nogle konkrete bud på de nye alternativer, men han understreger, at banken vil blive ved med at komme deres kunder i møde og være udadvendt.

Landbruget er udfordringen

Lars Nyby er alt i alt tilfreds med bankens halvårsregnskab. Han ser nogle sunde aktiviteter, men han erkender, at visse dele af bankens engagementer er presset.

"Det er klart, de høje nedskrivninger stikker en smule ud. Det er et pænt højt niveau, hvor en stor del af problemet er landbruget. 165 mio. kr. ud af de 327 mio. kr. er nedskrivninger landbruget står for. Fremtiden for vores landmænd ser samtidig lidt sortbroget ud. Vi kan nemlig se en større forskel mellem top og bund. Landmændene har nok et par svære år foran sig, så at vores landbrugsnedskrivninger fosvinder, skal man ikke regne med," siger Lasse Nyby til Børsen Finans.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display