Nedskrivninger gør indhug i Spar Nord
Foto: PR
Finans Af
Opdateret 12.28 - Spar Nord bank leverer igen et stort overskud i første halvår. Årets resultat før skat rammer 150 mio. kr.. Det er endnu et godt skridt på vejen mod de store resultater, banken havde før finanskrisen.

Med et resultatet på 150 mio. kr. før skat opjusterer banken samtidig forventningerne til helåret på 900 mio. kr. i basisindtjeningen før nedskrivninger på udlån. Banken meldte ellers ud efter første kvartal i år, at forventningerne til året ville være omkring 800 mio. kr.

Uventede nedskrivninger

Høje nedskrivninger stjæler dog billedet, da banken nedskriver for 327 mio. kr i første halvår mod 169 mio. kr. i samme periode sidste år. Banken skriver i en pressemeddelelse, at 96 mio. kr. af nedskrivningerne skyldes Finanstilsynets præciserede retningslinjer. 51 mio. kr af de 96 mio. kr. er nedskrivninger i landbrugssektoren, og de resterende 45 mio. kr. er på ejendomssektoren.

Banken forventer dog, at nedskrivninger på udlån vil vende tilbage til niveauet fra første kvartal, hvor banken måtte nedskrive for 106 mio. kr.

Udlån under pres

Det er ikke kun over nedskrivningssiden investorerne i disse timer rynker på panden, også et fald i udlån svækker banken. Det samlede udlån er nemlig faldet med 16 pct. til 34,4 mia. kr. Det rene fald for udlån på bankaktiviteter er på 12 pct.

Fremgang i indtægter

Nettorente- og nettogebyrindtægterne løfter ellers banken flot, da nettorenteindtægterne landede på 760 mio. kr., hvilket er en stigning på 10 pct. i forhold til samme periode sidste år. Nettogebyrindtægterne ramte 296 mio. kr. som er en fremgang på 19 pct.

Det er altså nedskrivninger og fald i udlån, der forstyrrer et ellers pænt regnskab.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung
Cxense Display