Analyse: ATP er den store vinder i Bankpakke V
ATP-direktør Lars Rohde er den store vinder i spillet om bankpakke V, vurderer Børsens finansredaktør
Foto: Scanpix
Finans Af
I bakspejlet ser det barsk ud. FIH Erhvervsbank har gennem de seneste måneder gennemført en historisk hård udrensning blandt bankens ejendomskunder

Lars Rohde, ATP's adm. direktør, var fredag lutter smil, da han kunne konstatere, at han som storaktionær i FIH Erhvervsbank havde trukket det længste strå og var blevet den store vinder i Bankpakke V.

Med et slag lykkedes det FIH Erhvervsbank at få flyttet – dårlige – ejendomsudlån for over 15 mia. kr. over i et nyt statsligt selskab under Finansiel Stabilitet. Dermed har banken, hvor ATP blev hovedaktionær i januar 2011, med et slag forbedret sine overlevelsesmuligheder ganske betydeligt.

Vejen til den statslige redningsaktion har været særdeles bumlet. Undervejs er Lars Rohde røget mere end almindelig uvenner med store dele af den øvrige finanssektor, ligesom han har måttet se sin bank hængt ud for nogle ganske brutale metoder, som har fået politikerne til at frygte, at FIH Erhvervsbanks metoder ville koste andre banker livet.

Men når enden er god, synes alting godt, kunne være det mundheld, som Lars Rohde stille kan repetere for sig selv. For ATP-topchefen står nu med en bank, som har fået renset ejendomskunderne ud af udlånsbøgerne og samtidig har en realistisk mulighed for at tilbagebetale de 43 mia. kr., som banken skylder staten som følge af lån i forlængelse af Bankpakke II.

Log ind og læs hele analysen i Børsen Lørdag

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung
Cxense Display