BRF i historisk samarbejde med storbanker om boliglån
Foto: Scanpix
Finans Af
Opdateret kl. 09.11 - BRFKredit har indgået aftale med to af landets største banker om fælles funding af boliglån med tinglyst pant i fast ejendom. Bankerne får nu mulighed for langfristet funding af bankydede boliglån.

Det fremgår af to separate, men nærmest identiske meddelelser fra Fondsbørsen afsendt af Sydbank og Jyske Bank, som står i centrum for aftalen.

Aftalen betyder, at de to banker hos BRFKredit kan funde deres boliglån med tinglyst pant i fast ejendom. Bankerne kan fremover SDO-finansiere bankens udlån til privatkunder med tinglyst pant i ejerboliger og fritidshuse inden for lovgivningens rammer om fælles funding.

"Aftalen øger bankens konkurrencedygtighed på bankydede boliglån med pant i fast ejendom, og Jyske Bank får endnu en mulighed for langfristet funding af disse lån," skriver Jyske Bank om det nye samarbejde.

Penge i det for begge parter

Til gengæld skal pengeinstitutterne betale for at lægge udlån over i BRFKredits AAA-ratede SDO kapitalcenter E - ratingen her er så høj, at det gør fundingen billigere.

Derfor er aftalen også interessant for BRFKredit, fortæller BRF-direktør Sven A. Blomberg.

"Sammen med pengeinstitutterne har vi fundet en fundingmodel, som skaber værdi for begge parter. Pengeinstitutterne får adgang til BRFKredits konkurrencedygtige funding, mens BRFKredit samtidig får betaling for at stille sin effektive fundingmodel (...) til rådighed," siger han.

Det er første gang, at modellen med fælles funding på SDO-området fra 2007 bringes i spil for institutter, der ikke er forbundne i samme koncern. Modellen er principgodkendt af Finanstilsynet.

Af en meddelelse fra BRFKredit fremgår det desuden, at Arbejdernes Landsbank har ytret ønske om en tilsvarende ordning.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display